OVER ONS.

LSPKITS is een gezamenlijk initiatief van Professional Play en unbrickable. unbrickable sorteerde al veel LEGO-materiaal en deed eens een sorteeropdracht voor één van de partners van Professional Play. Dat beviel zo goed dat beide organisaties de handen ineen hebben geslagen om meer diensten op het vlak van LSP Kits aan te bieden.

Professional Play is het samenwerkingsverband tussen LEGO Serious Play  facilitators Jaap den Dulk, Emiel van Kalken, Wiro Kuipers en Edwin de Vos. Onder de vlag van Professional Play begeleiden zij impactvolle bijeenkomsten met behulp van LEGO Serious Play. Ook ondersteunen ze beginnende facilitators bij het inzetten van de methodiek en kunnen ze met ons initiatief LSPKITS voorzien in grote hoeveelheden materiaal voor LSP-sessies.

Door onze ervaring zien wij dat jongeren met onder andere autisme weinig kans hebben op een bijbaan, na het ontgroeien van de zorgboederij. Hierdoor stagneert de sociale- en werkgerelateerde ontwikkeling, waardoor ze niet meekomen met leeftijdsgenoten. Dit leidt tot isolement, depressie en afstand tot de arbeidsmarkt op latere leeftijd. 

Bij unbrickable is het doel preventief deze jongeren middels een bijbaantje (met loon) in teamverband deze vaardigheden te laten ontwikkelen.